Hoe kiest u de juiste fiets?

E-bike kopen Amersfoort

De Cortina wordt door sommige professionals beschouwd als de meest perfecte fiets om te gebruiken tijdens het joggen of hardlopen. Hij wordt geleverd met een stroller kit waarmee u de fiets gemakkelijk kunt opbergen wanneer u hem niet gebruikt. U kunt moeiteloos het uiterlijk van uw kostbare bezit veranderen. Er zijn Cortina e-bikes op de markt met 16″ en 20″ wielen. De fietsen hebben ook een zwenkwiel om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren. U kunt de positie van het zadel naar wens aanpassen. Het lichte profiel en het dubbele stuur van de Cortina maken het de favoriete fiets van ons gezin.

U kunt nieuwe en gebruikte Cortina-fietsen vinden in verschillende fitnesswinkels. Als u niet de fiets vindt die u wilt, bieden deze winkels Cortina e-bikes aan tegen speciaal afgeprijsde prijzen. U kunt zelfs gebruikte Cortina-fietsen vinden tegen spotprijzen. Een vorige eigenaar kan bijvoorbeeld kiezen voor tweedehands fietsen in plaats van een nieuwe te kopen. U kunt dus zeker zijn van de kwaliteit.

Het grootste nadeel van tweedehands fietsen is dat er geen garantie op zit. Daarom moet u nog voorzichtiger zijn bij het kopen van een tweedehands fiets. Om het zekere voor het onzekere te nemen, moet u de onderstaande checklist uitvoeren voordat u de fiets koopt.

1. Kijk naar de jaarcode.

Het eerste wat u moet opmerken is de jaarcode. Deze code is onder andere aanwezig in het stuur en de veer van de versnellingspositiesensor. Hoe eerder u de code vindt, des te groter is de kans dat het model van de motorfiets uit productie is genomen.

2. Achterhaal het aantal steken.

Het totaal aantal steken in een cyclus wordt altijd in twee getallen aangegeven. Bijvoorbeeld, 99A betekent dat er 100 steken zijn in het afgewerkte gebied. Het eerste getal kan altijd geschreven worden als “99A”. Het tweede getal is het aantal steken in de cyclus die na het eerste volgt.

3. Zoek naar de mogelijkheid om de wielen te draaien.

Wanneer u een fiets draait, moet u zich daarbij maximaal kunnen inspannen. Als u met de fiets niet kunt draaien, dan is hij waarschijnlijk niet bedoeld om mee te lopen. Zo zijn er ook fietstrainers waarbij het onmogelijk is om de draaifunctie te activeren.

4. Is het echt de juiste maat?

Kunt u gemakkelijk schakelen zonder daarbij een hand te verliezen? Zijn de pedalen comfortabel geplaatst, zodat u vlot kunt schakelen? U moet efficiƫnt kunnen schakelen, wat betekent dat u weinig hoeft te buigen of te strekken.

Uw Cortina-fiets moet in goede staat zijn. Een ruw gebouwde fiets is altijd een goede starter. U kunt de onderdelen altijd vervangen als dat nodig is om geld te besparen. En door kleine reparaties uit te voeren gaat het product langer mee.

Van Cortina-fietsen mag u prestaties van hoge kwaliteit verwachten. Maar als u zich niet helemaal zeker voelt, kunt u verschillende dealers bezoeken. Elk van hen zal u de gelegenheid geven om de fiets onder verschillende omstandigheden te testen. U zult verbaasd zijn over hoe goed de fiets presteert wanneer u hem een passende test geeft.