5 tips om je eigen duurzame notitieboeken te maken

In de wereld van de moderne technologie springt iedereen op de digitale bandwagon. Van laptops tot smartphones en tablets, mensen gebruiken deze producten in een ongekend tempo. Wat we echter niet zo vaak zien, is de toepassing van nieuwe manieren om met digitale inhoud om te gaan. Nu veel lezen, dagboeken en notities maken via andere media zoals websites en apps gebeurt, is het de moeite waard om na te gaan welke invloed de digitalisering ook op deze media heeft gehad. Als we willen blijven genieten van deze nieuwe hulpmiddelen en verbonden willen blijven met onze ouderwetse fysieke dagboeken, is het belangrijk dat we ook onze eigen duurzame manieren creëren om ze georganiseerd te houden – zowel op de lange als op de korte termijn. Hier zijn 5 tips voor het maken van je eigen duurzame notitieboekjes:

Duurzame notitieboekjes

Maak direct digitale notities

Waarom wachten tot het papier groen wordt of tot een digitaal apparaat zoemt met een inkomend bericht? Het kan zijn dat u direct een notitie moet maken op het moment dat de gedachte bij u opkomt. Misschien is het een datum, de naam van een persoon, een taak of een andere inhoud die belangrijk voor je is. Door digitale hulpmiddelen te gebruiken waarmee u notities digitaal kunt typen en opslaan, kunt u uw informatie georganiseerd houden en op de hoogte blijven van uw dagelijks leven.

Met apps als Evernote kun je papieren notities scannen en uploaden als tekst, of foto's maken van handgeschreven notities en die omzetten in digitale tekst. U kunt ook apps als Google Keep gebruiken, waarmee u notities kunt maken en bewerken in een virtueel notitieboek, en ze kunt synchroniseren met uw andere apparaten, zoals de Google Drive-cloudopslag.

Gebruik regelmatig een fysiek notitieblok

Een notitieblok kopen klinkt misschien sjiek, maar het is niet noodzakelijk. In feite kan een fysiek notitieblok een geweldige manier zijn om je leven op orde te houden. Je kunt een fysiek notitieblok gebruiken om digitale aantekeningen te maken, je gedachten te ordenen en belangrijke informatie bij te houden. Als je af en toe digitale aantekeningen maakt, kan een fysiek notitieboek een geweldige manier zijn om je gedachten te ordenen. Omdat het een fysiek formaat is, kun je een fysiek notitieboek gemakkelijk gebruiken om je leven bij te houden. Je kunt een fysiek notitieboek gebruiken om belangrijke informatie bij te houden, je gedachten vast te leggen en je leven te organiseren. Een fysiek notitieboek kan ook een geweldige manier zijn om georganiseerd te blijven, vooral als je het gebruikt om af en toe digitale notities te maken.

Vertrouw niet op de cloud voor uw gegevens.

De cloud is een geweldige manier om je bestanden op te slaan, maar vertrouw er niet volledig op. Zet je bestanden op de cloud, maar bewaar ook kopieën in fysieke formaten, zoals een notebook of externe harde schijf. Hoewel de cloud een geweldige manier is om grote bestanden op te slaan, is het geen goede manier om al uw gegevens op te slaan. Zet uw gegevens in de cloud, maar bewaar fysieke kopieën op uw eigen computer of op een USB-stick, zodat u erbij kunt als uw computer crasht. Als u te veel op de cloud vertrouwt, kunt u de toegang tot uw gegevens verliezen als uw computer crasht of als uw internetverbinding uitvalt.

Conclusie

Duurzaamheid is meer dan alleen maar milieuvriendelijk zijn. Het gaat erom dat u nadenkt over de impact die u heeft op de wereld om u heen. Digitale dagboeken, fysiek of virtueel, kunnen u helpen om verbonden te blijven met uw herinneringen. Maar als je lang van je dagboeken wilt genieten en ook toekomstige generaties verbonden wilt houden met het verleden, moet je deze dagboeken op een duurzame manier gebruiken.

Als je digitale dagboeken op een duurzame manier gaat gebruiken, zul je merken dat ze een geweldige manier zijn om je herinneringen vast te leggen. U kunt digitale dagboeken gebruiken om belangrijke data en informatie bij te houden en uw toekomst te plannen. Digitale dagboeken zijn ook een geweldige manier om in contact te blijven met uw dierbaren, omdat u foto's kunt toevoegen, diavoorstellingen kunt maken en interactieve functies kunt gebruiken om een dagboek te maken dat u verbindt met het verleden en de toekomst.